Scouting Fridtjof Nansen

 

Scouting?

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

Van bever tot explorer

Scouting staat open voor iedereen, of je nu jong of oud bent. Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij onze Scoutinggroep. Bij Scouting wordt gewerkt met verschillende leeftijdsgroepen die speltakken worden genoemd. De jongste speltakken spelen hun spel in een thema. Het spelen in een thema prikkelt de fantasie en stimuleert de ontwikkeling van het kind.

Bevers, 5 t/m 6 jaar

De leden van 5 en 6 jaar worden bij Scouting bevers genoemd. Bevers doen samen leuke activiteiten in de natuur. Ze spelen in het fantasiedorp Hotsjietonia en doen spelletjes met Stuiter, Sterre en Steven Stroom en de andere bewoners van het dorp.

Welpen, 7 t/m 10 jaar

Jongens en meisjes van 7 tot en met 10 jaar heten bij Scouting welpen. Welpen spelen in het Jungleboekthema, dat gebaseerd is op het oorspronkelijke verhaal van Rudyard Kipling. Samen met het jongetje Mowgli en Shanti, het meisje uit het mensendorp, beleven welpen de spannendste avonturen in de jungle.

Scouts, 11 t/m 14 jaar

Leden van Scouting die 11 tot en met 14 jaar oud zijn, heten scouts. Ze gaan zeilen, koken tijdens het zomerkamp op hun eigen kampvuur en ontdekken de wereld om zich heen. Scouts leren samenwerken en krijgen een grote mate van zelfstandigheid.

Explorers, 15 t/m 17 jaar

Jongeren van 15 tot en met 17 jaar worden bij Scouting explorers genoemd. Explorers organiseren hun eigen activiteiten in binnen- en buitenland en gaan bijvoorbeeld kanoën in de Ardennen of zeilen in Zeeland. Deze speltak is dan ook zeer zelfstandig en leert goed om te gaan met verantwoordelijkheden.
 

Proefdraaien?

Iedereen kan komen proefdraaien bij onze scouting. Je komt dan een aantal keer kijken en echt meedoen met onze activiteiten. Mocht je het niks vinden, geen probleem, maar heb je het wel naar je zin dan kun je lid worden en start jouw avontuur bij onze scouting. Het aanmeldingsformulier voor proefdraaien vind je op onze website onder lid worden.

Meer lezen over onze scouting bezoek dan onze website www.scoutingfn.nl.


 

Contact

Scouting Fridtjof Nansen
Boulevard Antverpia 9B
4703 AV Roosendaal
tel: 06 1806 1177
e-mail: info@scoutingfn.nl
Website: www.scoutingfn.nl/

Openingstijden

Zaterdag:
12:30 - 17:00

 

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven