Zaterdag 12 december 2015

Sikker verrijkt Roosendaalse bierkaart

Roosendaal – Er gebeuren mooie dingen op cultureel drankgebied in Roosendaal. Zoals? Nou, de kick-off party voor een heuse Roosendaalse IPA in café de Sjoes bijvoorbeeld.

Biercafé de Sjoes was vrijdagavond al vroeg gevuld met – vooral nieuwsgierige – bierliefhebbers. De reden? De hobbybrouwers van brouwerij Laveloos zouden publiekelijk geboorte geven aan hun gerstekind Sikker. Via Facebook was dit al aangekondigd en gezien de reputatie van Laveloos waren de verwachtingen enigszins hooggespannen.

Meer bieren op de regionale markt

Vanaf 2012 zijn de vijf Roosendaalse vrienden al actief als brouwerij Laveloos. Wat begon als een leuk ‘thuisbrouwbierpakket’, is uitgegroeid tot een aantal serieuze hobbybieren waarvan de eerste grote batch voor Sikker was  gereserveerd. De komende tijd gaan er meer bieren het publieke daglicht zien waaronder een pils, een van de moeilijkst te brouwen biervarianten. Fraaie namen als Kachel, Hangover en Droppie spreken de hedendaagse bierliefhebber gegarandeerd tot de verbeelding.

Bierprijzen

Dat hun creaties niet onopgemerkt blijven blijkt wel uit het winnen van enkele awards. Zo was Laveloos winnaar én runner-up van het Roosendaals Thuisbrouwbier in 2013 én 2014. Nu Sikker officieel gepresenteerd is kan het succes alleen nog maar toenemen. Drankenhandel Van Dorst en eetcafé Beer ’n Steak gaven al aan graag Sikker aan hun klanten te willen aanbieden. Daar is deze fruitige IPA vanaf heden dan ook verkrijgbaar.

Hoe smaakt ie?

Toen was het zover. Laveloos-lid Bas van Tetering kondigde met trots het nieuwe brouwsel aan waarna de aanwezigen een glas met het verse flesbier aangeboden kregen. Al lekker gemaakt door de voorinformatie (‘IPA met een vleugje citrus’) was er al een bepaalde smaakverwachting. En die werd waargemaakt. Een fris, hoppig bier met een fraaie kleur en bescheiden schuimkraagje. Niet te gek zwaar en goed toegankelijk door dat vleugje fris. Een IPA die ook in de zomermaanden goed te pruimen zal zijn. Eigenlijk is FRIPA wel een goed label. 


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties